Portret

Marina Nijdeken schildert veel portretten in opdracht. Zij is een gevestigd portrettist met meer dan 20 jaar ervaring min het werken in opdracht.

Een geschilderd portret is een bijzondere manier om iemand of meerdere mensen te vereeuwigen. Het is heel persoonlijk, tijdloos en gaat vaak generaties mee. Een goed portret moet niet alleen een grote gelijkenis treffen, het dient het karakter en de uitstraling van de geportretteerde te vangen. Dat maakt dat zij ieder portret met enorm veel toewijding schildert en dat zij ieder portret op het hoogste niveau wil voltooien. “Een portret is voor mij pas geslaagd als mensen zichzelf of de geportretteerde herkennen en door het schilderij getroffen worden”.

Wilt u een portret laten schilderen? Dan zijn er een aantal zaken om over na te denken.  Wilt u een portret van enkel hoofd en schouders, drie kwart of ten voeten uit? En wat is het gewenste formaat? Een portret van hoofd en schouders leent een wat kleiner formaat zich beter. Bij een portret in ten voeten uit is een minimale hoogte wel aan te raden.

Ook de plek, waar het uiteindelijk komt te hangen, kan een factor zijn bij het maken van bepaalde keuzes. Aangezien het doek wel wat ‘lucht’ nodig heeft om zich heen.